" Service and more of IT "
" Service and more of IT "
" Service and more of IT "
Ga naar de inhoud
Netwerk (UTP en WiFi) infrastructuur
UTP, WiFi of een combinatie van beide?

Binnen de zakelijke markt zien we vaak een combinatie van beide. Bekabeld netwerk (UTP) voor de desktop en/of thin clients, vaste telefonie en printers en een WiFi oplossing voor de laptop, tablet en mobiele telefoon. UTP netjes afgemonteerd met outlets in de muur en netjes afgemonteerd op het patchpanel in de serverruimte en de WiFi vaak meerdere WiFi AccessPoints, welke voorzien zijn van één of meerdere SSID's (Zakelijk netwerk en gasten netwerk). Mocht uw zakelijke netwerk uitgebreid moeten worden of bent u op zoek naar een mooie WiFi oplossing binnen uw bedrijf, dan komt Fixing IT graag een keer bij uw bedrijf om over uw wensen te praten. Fixing IT maakt graag aan de hand van uw wensen een passende offerte voor u.
Laat ons via het contactformulier weten wat uw wensen zijn, zodat wij een afspraak in kunnen plannen.

Binnen de privésfeer zien we vaak een bekabelde oplossing naar de router van de provider (Telfort, KPN, XS4ALL, Vodafone, enz.) welke doorverbonden is naar de TV (digitale TV), vaste telefoon. Vaak dient de router van de provider ook als WiFi oplossing voor het gehele huis. Binnen deze situatie zien wij dan ook vaak de WiFi repeaters (signaal herhaler) tevoorschijn komen. Deze geven vaak niet het gewenste resultaat (verlies van snelheid). Of de LAN over Powerline adapters, welke super werken, echter moet er vaak rekening gehouden worden dat de Powerline adapter op de BG en die op de 1e verdieping op dezelfde groep in de meterkast moeten zitten.
De mooiste oplossing voor thuis is:
  • Iedere verdieping voorzien van minimaal 1 netwerkaansluiting
  • Iedere verdieping voorzien van 1 WiFi AccessPoint aangesloten binnen 1 netwerk met één of meerdere SSID's voor maximale dekking
Heeft u al meerdere pogingen gedaan om uw thuisnetwerk te optimaliseren, maar is dat nog niet naar wens gelukt, wilt u gewoon graag een goed werkend thuisnetwerk? Fixing IT komt graag bij u thuis om over uw wensen te praten. Fixing IT maakt graag aan de hand van uw wensen een passende offerte voor u. Laat ons via het contactformulier weten wat uw wensen zijn, zodat wij een afspraak in kunnen plannen.

Persoonlijk:
Er gaat niks boven een bekabeld netwerk (UTP), stabiliteit en betrouwbaarheid, maar.... De WiFi oplossingen die er tegenwoordig zijn, zijn bijna net zo betrouwbaar en stabiel als een UTP netwerk.* Alle op deze website genoemde bedragen zijn exclusief 21% BTW
Terug naar de inhoud